Novi Pazar predložio Rasima Ljajića za predsednika FSS: “On bi svojim ugledom i znanjem doneo neophodne promene…”

0
Foto Nedeljnik

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da daje punu podršku predsedniku Srbije Alekasandru Vučiću u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu, koje su kulminirale u tekućem fudbalskom šampionatu, a koje u gradu sa Jošanice vide i kao jedan od uzroka njihovog verovatnog ispadanja iz Superlige. Zato kandiduju Rasima Ljajića za predsednika FSS.

“Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu”, navodi se u saopštenju Pazaraca, a prenosi Mozzart sport.

FK Novi Pazar će, dodaje se u saopštenju, verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata mnogih utakmica, sa malim šansama da zadrži superligaški status, ali je i te kako zabrinut za budućnost fudbala u Srbiji.

“S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere. Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS. Drugo, za funkciju predsednika FSS, Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene. Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama. Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. I peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone”, zaključuje se u saopštenju Novog Pazara.

Ljajić je tako prvi i javno kandidovani čovek za fotelju upražnjenu posle odlaska Slaviše Kokeze sa čela FSS. Funkciju vršioca dužnosti u međuvremenu je preuzeo Marko Pantelić. Sada je dobio konkurenciju. Biće verovatno sve žešća, jer je i Crvena zvezda apelovala na što hitnije održavanje izbora, istina, nije pominjala svog potencijalnog kandidata.