Novi Nissan Ariya električni crossover osvojio je nagradu za dizajn Red Dot u Nemačkoj

  0
  Foto: Nissan

  Nissan je danas objavio da je novi 100 % električni crossover Nissan Ariya osvojio prestižnu nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji dizajna proizvoda. Nissan sedmi put osvaja ovu nagradu.

  Ariya je nagrađena za izvanredne inovacije kao električno vozilo i za visokokvalitetan dizajn zasnovan na Nissanovom jedinstvenom konceptu „bezvremenskog japanskog futurizma”.

  Osnovana 1955. godine, nagrada za dizajn Red Dot jedna je od najvećih svetskih nagrada za dizajn, koju organizuje Design Zentrum Nordrhein-Westfalen (Dizajn centar Nordrhein-Westfalen) u Nemačkoj. Ove godine je žiri, sastavljen od 50 proizvođača i dizajnera raznih industrijskih proizvoda, odabrao pobednike na osnovu devet dizajnerskih elemenata, kao što su estetika, funkcionalnost, kvalitet, ergonomija, izdržljivost i inovativnost. Za kategoriju dizajna proizvoda pristiglo je oko 7900 prijava iz 60-ak zemalja.

  Elegantan dizajn modela Ariya spaja Nissanovu stručnost u proizvodnji električnih vozila sa najnovijim povezanim tehnologijama, čime otvara novo poglavlje u Nissanovoj priči o električnim vozilima. Ariya nudi snažna ubrzanja i uglađen i tihi rad. Salonski uređena unutrašnjost stvara prijatan osećaj za vozača i putnike.

  O nagradama Red Dot  https://www.red-dot.org/award

  Nagrade za dizajn Red Dot dodeljuju se na godišnjem međunarodnom takmičenju u dizajnu. Nagrade se dele na tri kategorije: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacija kao i koncept dizajna. Logotip nagrada Red Dot je međunarodno prepoznatljiv simbol kvalitetnog dizajna. Ovo je sedmi put da je Nissan osvojio ovu nagradu – osvojio ih je i 1993., 1996., 2001., 2002., 2003. te 2018. godine.

  Za više informacija o našim proizvodima, uslugama i našoj predanosti održivoj mobilnosti posetite stranicu nissan-global.com. Možete nas pratiti i na Facebooku, Instagramu, Twitteru i LinkedInu te pogledati naše najnovije videozapise na YouTubeu.