Novi korona presek: Manje od 6.000 novozaraženih, 63 osobe preminule

0

U Srbiji je od poslednjeg preseka testirano 19.952 osobe, od čega je pozitivno na koronu bilo njih 5.896.

Potvrđeno je da su 63 osobe preminule.

Na respiratorima je 290 zaraženih, a hospitalizovano je više od 6.700 ljudi.

Iako se poslednjih nekoliko dana primećuje pad broja zaraženih, situacija sa koronavirusom u Srbiji je veoma ozbiljna a virus je posledenjih nedelja svaki dan odnosio više od 50 života.

Ministar prosvete o produžetku jesenjeg raspusta

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je stav Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa da treba produžiti jesenji raspust za učenike u školama, a da će odluka o tome biti doneta u toku ove nedelje.

Ružić je za televiziju Pink izjavio da će se na Kriznom štabu “ove nedelje u opsegu ukupnih mera naći i predlog Tima za škole da se produži jesenji raspust, što postoji kao opcija”.

On je naveo i da će Ministarstvo prosvete pojačati aktivnosti na edukaciji dece i roditelja o vakcinaciji protiv koronavirusa u starosnoj kategoriji koja je preporučena.

“Sutra imamo sastanak sa svim načelnicima školskih uprava o edukaciji o vakcinaciji. Edukacija je jedini način jer ne možemo nametati”, rekao je Ružić.

Tri miliona punoletnih primilo vakcinu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je četvrti talas epidemije koronavirusa u jeku i da je situacija i dalje veoma ozbiljna, iako se u poslednjih nekoliko dana primećuje blagi pad broja pozitivnih.

Istakao je da će vakcinacija i nove mere obuzdati četvrti talas pandemije i dodao da je, nakon uvođenja kovid propusnica, najznačajniji podatak da se povećao broj dnevno vakcinisanih osoba.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je Srbija prešla broj od tri miliona punoletnih stanovnika koji su primili vakcinu protiv korone i poručila da je da je vakcinacija jedini način da pobedimo virus.