Novi incidenti u Budvi: Upad u zgradu opštine kroz kordon privatnog obezbeđenja

0
Foto: Profimedia

U Budvi je danas ponovo došlo do incidenata oko preuzimanja vlasti jer su poslanici i odbornici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog obezbeđenja u SO Budva i ušli u zgradu Opštine.

Oni su saoppštili da neće izaći iz Opštine dok se ne razreši lokalna politička kriza.

Nova opštinska vlast, koju predvodi Demokratska partija socijalista, angažovala je privatno obezbeđenje opštinske zgrade.

Oni su ušli u kancelariju predsednika Opštine, a lider Demokrata Aleksa Bečić je, kako prenose lokalni mediji, s prozora poručio okupljenim građanima da su se “probudili i da su odbranili izbornu volju”.

“Nama je Crna Goru u srcu, a njima u džepu”, rekao je Bečić o rivalima.

U zgradu Opštine su ušli i smenjeni funkcioneri Marko Carević i Krsto Radović.

Vršilac dužnosti predsednika Opštine Budva Vladimir Bulatović rekao je da je u Budvi “opsadno stanje”, da su “upali u zgradu” i da je zvao policiju da interveniše.

Probijanje kordona i ulazak u zgradu je usledio pošto su jutros na svoja radna mesta došli novoizabrani funkcioneri Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, iako je u petak bilo dogovoreno da niko od razrešenog i novog rukovodstva ne dolaui u Opštinu dok se napetost ne smiri.

Nova većina u SO Budva uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža, čemu su prethodili incidenti. Potom je bilo nereda i hapšenja, ali je bilo dogovoreno da se pokuša naći kompromis.

(Beta)