Novi festival u regionu okuplja svetske zvezde: Banja Luka Fest od 6. do 10. jula

0

Prvi Internacionalni muzički festival “Banja Luka Fest” održaće se na tvrđavi Kastel, od 6. do 10. jula. Svetske zvezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz celog regiona, veliki broj medijskih kuća, posetilaca i još mnogo toga desiće se u pet festivalskih dana.

Svečano otvaranje Festivala obeležiće koncert svetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Kamerata Novi Sad. Među svetski poznatim imenima, koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači najpoznatija fado diva Mariza. Čuvena Portugalka proslavlja više od dve decenije muzičke karijere i u okviru svoje slavljeničke turneje će posetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

Sa velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje Banja Luka Festa, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije Korona virusa morao biti odložen. Ove godine, festival će se održati uz sve propisane epidimiolške mere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umetnosti i muzike. Uz velike zvezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banja Luka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu – rekla je Biljana Čigoja, direktor “Banja Luka Fest-a”.

Od 6. jula do 10. jula, na velikoj pozornici koja će specijalno zva ovu priliku biti izgrađena na tvrđavi Kastel, nastupiće: Stefan Milenković & Kamerata Novi Sad, Zvonko Bogdan & Veliki tamburaški orkestar RTV, Amira Medunjanin & Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Mariza i Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala biće posebno prilagođena. Za ovu prilliku organizatori pripremaju sedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.