Premijer Velike Britanije Boris Džonson pod velikim je pritiskom posle brojnih problema poslednjih nedelja po pitanju sprovođenja Bregzita, a poslednjih dana govori se o tome da je doneta odluka o tome da će ukoliko do 19. oktobra njegov plan ne bude prihvaćen od strane Evropske unije, morati da traži odlaganje Bregzita do 31. januara.

Plan koji je Boris Džonson dostavio predstavnicima Evropske unije, a koji sadrži formiranje specifične carinske unije u Irskoj, nije naišao na odobravanja evropskih zvaničnika, pišu brojni mediji, pa je pitanje da li će do 19. oktobra predstavnici evropske zajednice promeniti mišljenje.

Ukoliko do toga ne dođe, Džonson će morati da zatraži odlaganje jer je njegova vlada navodno prihvatila uslov koji su pred nju postavili protivnici (tvrdog) Bregzita, piše Gardijan.

Vlada nije objavila dokumentaciju u vezi sa prihvatanjem tog pravnog akta o povlačenju koji je navodno izglasao i parlament.

I dok se o svemu tome raspravlja, Boris Džonson je, poput jednog svetskog političara sa kojim ga često upoređuju, odlučio da o Bregzitu progovori i na Tviteru.

Britanski premijer je na svom zvaničnom nalogu poslao jasnu poruku i izrazio stav od kojeg već nedeljema, uprkos brojnim negodovanjima i suportnim zahtevima, ne odustaje.

„Novi dogovor ili nikakav dogovor – ali odlaganja nema“, napisao je Džonson.

Oni koji insistiraju na novom odlaganju, očigledno ne prate premijerov zvanični nalog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.