Dvoje zdravstvenih radnika u „Providence Health Alaska“ pretrpelo je neželjene reakcije na vakcinu protiv kovida-19 krajem prošle nedelje, rekao je Majkl Kenfild, portparol bolnice Providence Alaska.

Na Aljasci je sada zabeleženo pet neželjenih reakcija na vakcinu. Prošle nedelje su tri zdravstvena radnika u državi imala alergijske reakcije nakon što su primili doze vakcine Fajzer/Biontek protiv kovida-19.

Providence Alaska nije objavio  lokaciju na kojoj su zaposlena ta dva zdravstvena radnika, inače se medicinski centri nalaze na četiri lokacije.

Zdravstveni radnici koji su primili vakcinu su „negovatelji koji su direktno uključeni u negu pacijenata“, rekao je Kenfild.

Oni su pretrpeli blage reakcije koje nisu opasne po život, ali nisu pristali na puštanje dodatnih informacija o njihovom trenutnom stanju, rekao je Kenfild za CNN i dodao da su neželjene reakcije prijavljene državnom zdravstvenom odeljenju i Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (FDA), kao  i sistemu za izveštavanje o neželjenim događajima povezanim sa vakcinama (VAERS).

CNN je takođe objavio krajem nedelje da je bolnica u Ilinoju pauzirala svoje vakcinacije protiv kovid-19 nakon što su četiri radnika imala reakcije.

Vakcinacija u toj bolnici je sada nastavljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.