Novakova konferencija za medije pred put na Olimpijske igre: “Četiri grend slema i OI su nešto što sam zacrtao…”

0
Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se medijima pre puta u Japan, gde će zajedno sa ostalim srpskim sportistima predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bilo je posle finala Vimbldona dilema da li će novak nastupiti na Igrama, ali je i tokom ovog obraćanja naglasio kolika je čast za njega da igra za Srbiju.

“Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i ljudi, svog naroda. Nisam mnogo vremena provodio u Srbiji. Idem na najviša odličja u Japan i to nije tajna. Četiri grend slema i OI su nešto što sam zacrtao. Jeste zgusnut kalendar, ali sam se dobro spremio. Najveća je čast i privilegija igrati za svoju zemlju i to su najlepši momenti koje može sportista da doživi”, rekao je Đoković.

„Ne možete nigde drugde da doživite to što doživite na Igrama. Takmičite se sa najboljima na svetu, ono što je razlikuje od svih drugih takmičenja je činjenica da ste u Olimpijskom selu sa svima iz celog sveta i možete da delite vreme, jedete pod istim krovom, spavate u istim blokovima. Ne znam kako je sad zbog kovid protokola u Japanu, ali toga se rado sećam iz prethodnih učešća na Igrama i to mi je bilo dodatni podstrek u daljoj karijeri“.

On će osim u singlu, najverovatnije igrati i u miks-dublu sa Ninom Stojanović.