Novak Đoković otputovao na Olimpijske igre

0
Foto: OKS

Najbolji teniser sveta, danas je sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” otputovao na Olimpijske igre koje će biti održane u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta.

Po dolasku na beogradski aerodrom, Novaka su sačekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i potpredsednik Žarko Zečević.

Novaku će ovo biti 4. Igre. Prvi put je učestvovao na Igrama u Pekingu 2008. godine, kada je zahvaljujući pobedom nad Džejmsom Blejkom, osvojio bronzanu medalju.

Na Igrama u Londonu 2012. godine, pripala mu je velika čast, da nosi zastavu Srbije tokom Ceremonije otvaranja Olimpijskih igara. U Riju , sreća nije bila na njegovoj strani, a sada ne krije da mu je želja, zlatna medalja u Tokiju.

Na Olimpijske igre putuje kao aktuleni svetski broj 1.

Foto: OKS

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Novak je izjavio: „ Nisam puno vremena provodio u Srbiji u poslednjih par meseci, tako da je ovo je najlepši moguči način da otputujem na Igre. Idem na najviše odličje, idem na zlato, to nije tajna. Cele sezone napet je raspored, ali dosta dobro sam se spremao u mesecima uoči Olimpijskih igara. Imao sam dosta dobijenih mečeva, što uvek ulije dodatno samopouzdanje, novu dozu energije i poletnosti.“

Kao i uvek Novak sa ponosom ističe da mu je čast i privilegija da igra za svoju zemlju.

To su najlepši momenti koje može jedan sportista da doživi. Deo sam individualnog sporta, i retke su prilike kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Kod nas je to Davis Cup i ATP Cup. Imao sam tu sreću da osvojim oba takmičenja za Srbiju. Fali mi zlatno olimpijsko odličje. – rekao je Novak

Obzirom da je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, dobro mu je poznat osećaj kako je biti deo tima Srbije, kako na Igrama, tako i u samom Olimpijskom selu.

Olimpijske igre su najveća sportska smotra. Taj osećaj koji doživite na Olimpijskim igrama, ne doživite nigde više.  Predstavnik ste svoje zemlje, takmičite se sa najboljim sportistima na svetu. Olimpijske igre razlikuje od svih ostalih takmičenja to što ste u Olimpijskom selu sa svim sportistima iz različitih sportova i svih zemalja na svetu. Osećaj da smo svi zajedno meni je dao dodatni podstrek. – rekao je Đoković

Foto: OKS

Veliki broj tenisera je otkazao učešće, ali Novak naglašava da put do finala neće biti lak.

Iako ima otkaza igrača iz vrha, dosta njih je tamo. Pre svega bih izdvojio Cicipasa, Medveda i Zvereva. Tri najteža protivnika, dug je turnir i svašta može da se desi. Finale se igra u tri dobijenaseta, naravno treba doći do finala. Učestvovanje na Olimpijskim igrama nosi sa sobom veliki pritisak i očekivanja i emocije koje se razlikuju od drugih turnira. To sam već iskusio u prošlosti, tako da trudiću se da Olimpijski turnir posmatram kao i ostale turnire, da bih bio usmeren na svoj cilj. – rekao je Novak

Na kraju konferencije Novaka je sačekalo izenađenje. Collegium Musicum je otpevao himnu Srbije  „Bože pravde“ i tako mu poželeo uspešan nastup u Tokiju.

Foto: OKS

Prvi meč na Olimpijskom teniskom turniru, Novak će odigrati 24. jula.