“Novače, da li si sreo Svetog Savu na pauzi”: Novi “not too bad” momenat italijanskog novinara na konferenciji za medije…

0

Novak Đoković osvojio je Rolan Garos pobedom nad Stefanosom Cicipasom posle maestralnog preokreta. Tradicionalno je kao pobednik pono Kup musketara sa sobom na konferenciju za medije, a onda strpljivo odgovarao na sve pitanja koja su mu postavili novinari iz celog sveta.

Ipak, jedno pitanje bilo je krajnje neobično, a postavio ga je poznati novinar iz Italije Ubaldo Skanagata, koga su mnogi zapamtili po onom „not too bad“ momentu.

Naime, Skanagata je želeo da sazna šta se to desilo u toaletu, nakon gubitka drugog seta, posle kog je Đoković izašao kao preporođen i preokrenuo rezultat u svoju korist. Međutim, italijanski novinar je zapitao Đokovića koga je sreo na putu do toaleta .

„Novače, čestitam na neverovatnom uspehu, nemam reči, samo ću reći 84 turnira, 19 Grend slemova, 35 pobeda u pet setova, ništa izgleda ne može da te zaustavi. Želim da znam šta se dešava nakon što odeš u toalet. Jer otišao si tamo i vratio se posle Musetija sa 0:2, i postao novi igrač. Isto je bilo i protiv Beretinija i protiv Nadala, danas je Cicipas rekao da je Đoković bio drugi igrač kada se vratio sa pauze. Da li si sreo Svetog Savu, velikog sveca i zaštitnika Srbije ili šta?“

Srpski teniser se najpre nasmejao na ovo pitanje, koje niko nije mogao da očekuje, a onda odlučio da, ipak, nešto zadrži za sebe.

„Upravo tako, moji anđeli čuvari su tamo. Imam svoj poseban kutak, to je tajna, ne mogu da otkrijem tu tajnu, dokle god radi u moju korist prilično dobro“, odgovorio je Đoković uz osmeh.

Pitanje italijanskog novnara možete pogledati na 9.30 u video snimku.