Nova stranka: “Uskoro formalni početak procesa ujedinjenja sa PSG”

1
Foto: Logo Nova stranka

Na današnjoj izbornoj skupštini Pokreta slobodnih građana (PSG) danas je za novog predsednika te političke organizacije izabran Pavle Grbović, a novi predsednik je najavio proces ujedinjenja PSG sa Novom strankom i dijalog sa svim opozicionim političkim organizacijama koje baštine slične vrednosti.

Odgovor je ubrzo stigao i od Nova stranke, koja je čestitala novom rukovodstvu Pokreta slobodnih građana i pozvala sve stranke i organizacije liberalne orijentacije da počnu sa radgovorima i primemama za predstojeću političku borbu, prenosi N1.

U saopštenju Nove pozivaju se stranke da se nastave razgovori opozicije i intenziviraju, kako bi se stvorile snažne liberalne i socijaldemokratske snage koje će pred javnost izaći sa jasnim zahtevima i konkretnim predlozima.

U saopštenju se ocenjuje da je opoziciona politička scena Srbije danas isuviše razuđena i takva i preslaba da bi se suprotstavila “snažnom političkom protivniku, aktuelnom režimu, koji ne bira sredstva zarad zacrtanog cilja”.

“Zato je ukrupnjavanje neophodno, a kao prvi primer pomenutog očekujemo i skori formalni početak procesa ujedinjenja sa Pokretom slobodnih građana”, navodi se u saopštenju.

Navode i da građani Srbije svakodnevno pozivaju na osnaživanje opozicije i jasne korake u borbi protiv vladajuće Srpske napredne stranke, zbog čega je neophodno da opozicione partije razlike ostave po strani i vrate se za pregovarački sto.

“I Novu stranku predstojećeg vikenda očekuje Izborna konferencija, nakon koje ćemo, sa novim, odlučnim i doslednim rukovodstvom, zasigurno nastaviti započeto, a to je kreiranje jasnog liberalnog fronta koji će, uz podršku svih građana Srbije, nastaviti političku borbu da lepa zemlja Srbija konačno postane i ozbiljna država”, navodi se u saopštenju.

Na izbornoj skupštini Pokreta slobodnih građana ranije danas je za novog predsednika te političke organizacije izabran Pavle Grbović. Grbović je na konferenciji za novinare najavio proces ujedinjenja PSG sa Novom strankom i dijalog sa svim opozicionim političkim organizacijama koje baštine slične vrednosti.

1 KOMENTAR

Comments are closed.