Nova pravila za ulazak u Severnu Makedoniju od 1. septembra: Potrebna potvrda o vakcinaciji ili PCR test…

1

(Beta) – Strani i makedonski državljani će od 1. septembra za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju sertifikat o vakcinaciji, ili negativan PCR test, ili dokaz da su nedavno preležali kovid, odlučila je Vlada u Skoplju.

Kako se precizira, od 1. septembra makedonski i strani držaljani će u Severnu Makedoniji moći da uđu ako prethodno na graničnom prelazu prilože sertifikat o imunizaciji ili potvrdu o preležanom kovidu u poslednjih 45 dana od dana ozdravljenja ili negativan PCR test star najviše 72 sata.

Prema dodatnim merama za zaštitu od kovida, građanima Severne Makedonije koji se vraćaju u zemlju posle 1. septembra, a nemaju nijedan od ta tri dokumeta, biće određen karantin od sedam dana u kućnoj izolaciji rešenjem Državnog sanitarnog inspektorata.  

Strani državljani koji tranzitiraju kroz Severnu Makedoniju moraće da prođu u roku od pet sati, uz prethodno potpisanu izjavu na ulasku koju treba da je prilože graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje.

1 KOMENTAR

  1. SVE države sveta su trebale odmah da primene pravilo za SVE građane: nema ulazaka u državu ako nismo vakcinisani. Možeš da budeš nevakcinisan ako želiš, ali nećeš izaći iz države.. Završena priča.

Comments are closed.