Nova pobeda Rajovića

  0
  Foto: Tviter nalog Koratek tima

  Srpski reprezentativac Dušan Rajović, koji vozi za italijanski Koratek tim, trijumfovao je u drugoj etapi međunarodne biciklistilke trke “Tur de Antalija” koja se vozi u Turskoj.

  Rajović je ovom pobedom preuzeo i vođstvo u generalnom plasmanu.

  Naš reprezentativac je kao munja proleteo ciljem u strahovitom sprintu druge etape i zabeležio drugu veliku ovogodišnju pobedu u dresu italijanskog tima, posle  neverovatne pobede u Venecueli prošlog meseca na jednoj od najvećih trka u Južnoj Americi “Vuelta al Tahira”.

  Rajović je sjajno vozio u drugoj etapi dugoj 183,3 kilometra od Kemera do Antalije. Pobedio je u sprintu u vremenu 4;35,10 časova. Drugi je bio Britanac Metju Gibson (Sanggod tim), a treći Italijan Filipo Tagliani iz tima Hoper-Adroni.

  Drugi naš as Veljko Stojnić ciljem je prošao kao 56- ali u istom vremenu kao i pobednik etape! Stojnić je u generalnom plasmanu 33. sa samo deset sekundi zaostatka za Rajovićem pa je jasno koliko je neizvesno na ovoj trci!

  U trko “Oko Antalije” koja je startovala juče i vozi se do 13. februara učestvuje 161 vozač iz 23 ekipe, među kojima je i više veoma poznatih profesionalaca iz timova poput Alpecima.

  U prvoj etapi Rajović je bio 12, a drugi naš reprezentativac Veljko Stojnić. koji takođe vozi za italijanski Koratek tim, 35.

  Treća etapa se vozi sutra (subota), od Aspendosa do Termesosa i duga je 110,6 kilometara sa brdskim ciljem na kraju etape.