Nova medalja za Srbiju: Sebić obezbedio bronzu

0

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kinez Čanghong Žang je osvojio zlato u gađanju puškom trostav. Rus Sergej Kamenskij je bio drugi

Sebić je seriju u klečećem stavu završio kao peti. Počeo je odlično i prvu seriju u klečećem stavu završio kao drugi, potom je pao na drugo mesto, ali je nšto slabija poslednja serija u klečećem stavu za posledicu imala pad do pete pozicije.

Posle kratke pauze usledila je serija sa po pet hitaca u ležećem stavu. Posle prve serije u klečećem stavu Sebić je i dalje bio na petom mestu, ali za tri kruga slabiji od trećeplasiranog. Iako je prema rezultatima bio bolji nego u prvoj seriji, kako su i ostali predstavnici bolje pucali, pao je na šesto mesto. Norvežanin Jon Herman Heg ga je pretekao. Zaostajao je u tom trenutku 2,2 kruga za medaljom.

Sebić drugi stav, ležeći, završava na šestom mestu sa zaostatkom od 0,4 kruga za petoplasiranim Norvežaninom. Ostalo je da se ispucaju još dve serije po pet hitaca u stojećem stavu.

Prvu seriju u stojećem stavu Sebić završava kao peti. Međutim, Ukrajinac Kuliš nije završio seriju na vreme, pa mu je upisana nula, što je sve rivale podiglo za po jednu poziju. Sebić je nakon toga završio na četvrtom mestu, a ubrzo je završio i kao treći.

Usledilo je poslednjih pet pucanja, a svaki takmičar ima do 50 sekundi. Posle svakog pucnja, eliminiše se najslabiji, sve do poslednjeg, 45. pucnja, kada se rešava o zlatu i srebru.

Džang i Kamenskij su se izdvojili, pa se Sebić već tada borio za bronzu sa Norvežaninom Hegom.

Posle prvog metka u raspucavanju Sebić je tada stekao ključnu prednost i sačuvao je tu prednost u odnosu na direktnog rivala. Obezbedio je bronzu.

Sebić je u kvalifikacijama zauzeo četvrto mesto rezultatom 1.180 krugova.