Fejsbuk, uprkos raznim skandalima i tužbama, nastavlja da raste. Kompaniji ne smetaju ni kazne, niti regulacioni problemi, niti optužbe za neetički odnos prema privatnim podacima korisnika. Međutim, Federalna tgovinska komisija (FTC) pokreće novu istragu s ciljem da otkrije da li je Fejsbuk prekrštio američke antimonopolske zakone, prenosi The Verge.

Jedan od razloga zbog kojeg FTC Sjedinjenih Država pokreće potpuno novu istragu jesu rekordni prihodi na koje nedavna kazna od pet milijardi dolara očigledno nije uticala.

„U julu 2019. saznali smo da je FTC u Fejsbuku otvorio potpuno novu istragu za kršenje antimonopolskih zakona SAD“, piše u zvaničnoj objavi Fejsbuka za investitore.

FTC je odobrio nove istrage o antimonopolskim zakonoma u Fejsbuku i Amazonu, dok će se Ministarstvo pravde pozabaviti Guglom. FTC je od Fejsbuka tražio da ispuni niz zahteva, uključujući slanje novih usluga na analizu i recenziju pre plasiranja u javnost.

Fejsbuku, ipak, ide dobro, i kompanija beleži rast broja korisnika, a mreža je zaradila tri puta više od kazne koju im je FTC izrekao zbog kršenja korisničkih prava i skandala sa Kembridž Analitikom, a koja iznosi pet milijardi, što je rekordna kazna za tehnološku kompaniju u SAD, piše Tportal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.