Nova COLGATE pasta za zube Smile for Good u tubi koja može da se reciklira

  0

  Colgate je lansirao novu pastu za zube Smile for Good čiji sastojci su jasno navedeni na prednjoj strani pakovanja uz objašnjenje svrhe svakog pojedinačnog sastojka. Smile for Good je prva Colgate pasta koja je upakovana u tubu koja može da se reciklira.

  Sadrži samo ono što Vam je neophodno

  Oko 74% svetske populacije potrošača pri izboru proizvoda vodi računa o sastojcima i njihovim efektima na zdravlje, ali i na planetu. Zubna pasta Smile for Good sadrži čak 99,7% sastojaka koji su prirodni i koji su birani upravo na osnovu uloge koju imaju u formuli. Trenutno postoje dve verzije ove paste – Smile for Good Protection i Smile for Good Whitening sa sodom bikarbonom poznatom po svojstvima izbeljivanja. Pasta ne sadrži SLS (surfaktante i detergente), TiO2 (mineralni UV filter Titanium-dioksid) niti saharin, a proizvod je sertifikovan od strane Veganskog društva, FSC i EcoCert, što potvrđuje da je formula odgovorno napravljena, kao i da većina komponenti potiče iz prirodnih izvora.

  Jedinstvena tuba koja može da se reciklira

  Tuba paste Smile for Good napravljena je od plastike koja se korsiti za izradu proizvoda koji se recikliraju (HDPE – polietilena visoke gustine). Kompanija Colgateje za novu tubu dobila priznanje od APR (Udruženje reciklaže plastike) i ReciClass (Inicijativa koja radi na poboljšanju reciklabilnosti ambalaže) koje postavljaju standarde reciklaže u Severnoj Americi i Evropi.

  „Kompanija Colgate želi da tube postanu deo kružne ekonomije, uz korišćenje plastike koja je održiva, uz eliminisanje otpada. Ukoliko standardizujemo reciklažne tube između svih proizvođača, svi smo na dobitku. Želimo da sve tube za zubne paste, pa i za ostale proizvode, ispunjavaju standarde za recikliranje koje smo postigli. Kada standardizujemo tube i dalje ćemo se takmičiti njihovim sadržajem“, izjavio je Noel Wallace, glavni izvršni direktor i predsednik Colgate-Palmolive-a. 

  Smile for good tuba i biorazgradiva Colgate četkica za zube od bambusa su deo procesa unapređenja profila održivosti proizvoda kompanije koja želi da do 2025. koristi 100% reciklirajuću ambalažu.