Glumica Šarliz Teron kaže da je na početku karijere doživela seksualno uznemiravanje, i da je sebe dugo krivila zbog toga što nije adekvatno reagovala. Glumica kaže da je u pitanju bio vrlo poznati reditelj i da nije znala da se adekvatno postavi, piše Gardijan.

Teronova priznaje da je frustrirajuće to što „nije uradila sve one stvari za koje želimo da verujemo da ćemo ih uraditi u takvim situacijama“. Sve se dogodilo 1994. godine, kada je otišla kod „veoma poznatog reditelja“ kući, u subotu uveče, na audiciju. Kaže da je on „nosio svilenu pidžamu i ponudio joj je piće i pomazio je po kolenu“.

„Tek sam počinjala, nisam znala kako sve funkcioniše, i rekla sam sebi, dok sam vozila tamo u devet uveče: ‘Možda tako rade u filmskoj industriji?’ Ne znate šta da radite… ako to niste doživeli, vrlo je teško to shvatiti. Ni kasnije u karijeri nisam bila sigurna da je to bilo seksualno uznemiravanje.“

„Mnogo sam krivila sebe… što nisam rekla sve šta je trebalo i što mu nisam rekla da prestane i što nisam uradila sve one stvari za koje smo tako želeli da verujemo da ćemo uraditi u takvim situacijama.“

Teronova se umesto svega izvinjavala reditelju. „Sećam se da sam rekla: ‘Žao mi je što moram da idem’, jer sam pokušavala da pobegnem iz te sobe.“ Osam godina kasnije, kaže Teronova, isti reditelj joj je ponudio posao. Dok je planirala da odbije ponudu, odlučila je da se sretne s njim jer je „mislila da ima priliku da mu se suprotstavi“, ono što nije ranije uspela. Teronova mu je pomenula incident, ali je on odbio da priča o tome. Samo je prešao na drugu temu i želeo je da priča isključivo o poslu i o sebi. „Tada mi je bilo jasno da mu to nije prvi put i da je to radio i ranije“. Šarliz priznaje da se vrlo razočarala jer nije uspela da uradi ono što joj je bilo potrebno, dodajući da je čula da je slična situacija teško pala i drugim ženama, „i to je tužna stvar kod seksualnog uznemiravanja“. To se nikada ne događa, kaže, i taj trenutak zadovoljenja za žrtvu „nikada ne dođe“.

Teronova je pričala i o događaju iz svog tinejdžerskog doba, kada je imala 15 godina i kada je njena majka ubila Šarlizinog oca alkoholičara. Glumica tvrdi da su se njena majka i ona sakrile u spavaću sobu, a da je njen pijani otac pokušao da provali. Obe su čvrsto pritiskale vrata telom kako bi se zaštitile. On se u jednom trenutku povukao i počeo da puca, tri puta, ali nije pogodio nijednu. Dodala je da je njena majka tada u „samoodbrani“ okončala pretnju po njen i život njene ćerke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.