Urednica Njujork tajmsa Lauren Volf izgubila je posao nakon kritika upućenih o njenom tvitovanju tokom inauguracije Džoa Bajdena, prenosi Biznis insajder.

Novinar Jašar Ali je prošlog četvrtka objavio vest o odlasku urednice iz Njujork tajmsa u nizu tvitova. Tom prilikom, on je saopštio da je Volf otpuštena zbog tvita u kom je napisala da se „naježila“ kada je videla Bajdena uoči njegove inauguracije.

„Bajden je sleteo u bazu Endrjuz. Imam jezu“, tvitovala je Volf 19. januara, dodajući video ilustraciju sletanja Bajdenovog aviona u prilogu tvita.

Prema Aliju, Volf je takođe tvitovala da je Trampova admnistracija bila „detinjasta“ jer nije omogućila izabranom predsedniku da u Vašington leti vojnim avionom, ali da je kasnije obrisala tu objavu kada je saznala da je Bajden sam odlučio da leti privatno.

Mnogi republikanci su podelili njen tvit ukazujući da je reč o političkoj pristrasnosti, preneo je nedavno Vašington post.

Međutim, portparol Njujork tajmsa je rekao da „kruži mnogo netačnih informacija o smeni urednice i da to nije zbog jednog tvita“.

„Nećemo ulaziti u detalje zbog poštovanja privatnosti, ali ono što možemo da kažemo da niko nije otpušten zbog jednog tvita“, saopštili su iz Njujork tajmsa.

Međutim, Volf je ranije dobila upozorenje od Njujork tajmsa da njeni „politički“ tvitovi moraju da prestanu, prenosi Insajder.

Smenjena urednica se oglasila na društvenim mrežama i saopštila da da je sada ostala bez posla u toku pandemije.

„Teško je dokučiti sve govore o kulturi otkazivanja, dok ostajem bez prihoda tokom pandemije. Nemam ideologiju, ja sam samo vredna osoba koja više ne može da plaća račune.

Ona je takođe poručila da niko ne treba da otkazuje pretplatu za Njujork tajms u znak protesta.

„Tajms je i dalje jedno od najvažnijih i najboljih mesta na svetu za novinarstvo, i treba čitati te novine“.

Ona je uglavnom uređivala tekstove iz rubrike „The Times Live“, a odnosile su se na „brejking njuz“ i pandemiju. Tajms je saopštio da je Volf radila kao frilenser i da nije bila stalno zaposlena.

Mnogi korisnici Tvitera, uključujući i kolege novinare, kritikovali su uredništvo Njujork tajmsa zbog smene.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.