Nišvil džez festival saopštio je da ukida volonterski program i da više od 350 mladih neće imati mogućnost volontiranja na toj manifestaciji naredne godine jer organizator nije uspeo da realizuje finansijski plan zbog „nezainteresovanosti sponzora, donatora i Ministarstva omladine i sporta“.

U sapštenju se navodi da je volonterski program „u potpunosti“ opravdao očekivanja organizatora prethodnih godina u realizaciji omladinskog aktivizma i edukacije mladih, jačanja kolektivnog duha i liderstva, kao i usmeravanja mladih ka pravim vrednostima umetnosti i kulture ali da se pokazalo da „nije ekonomski održiv“.

„Nažalost, projekat nije naišao ni na razumevanje Ministarstva omladine i sporta, koje poslednjih godina na aktuelnim konkursima nijednom nije podržalo projekat volontera Nišvila, i nije dalo čak ni prelaznu ocenu jednom od najuspešnijih volonterskih timova u Srbiji“, naveli su organizatori Nišvil džez festivala. 

Dodaje se da su u prethodnih 10 godina uložili 30 miliona dinara u razvoj tog projekta kroz dvanaestodnevni smeštaj, ishranu, oblačenje, opremanje i edukaciju 3.500 članova volonterskog tima.

„Volonteri su značajno pomogli organizaciji rada festivala, ali zbog konstantnih problema realizacije budžeta festivala, analize su pokazale da se taj deo poslova u organizaciji može sprovesti sa trostruko manje finansijskih sredstava, angažovanjem honorarnih saradnika i saradnjom sa fakultetima umetosti“, naveli su organizatori Nišvil džez festivala.

Izrazili su zahvalnost svim volonterima koji su prethodnih godina „ulepšali sliku festivala“ i najavili da će narednih godina obezbediti po 100 ulaznica za volontere sa najdužim stažom na toj manifestaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.