“Nisu promene koje sam najavio – obećanje, ludom radovanje…”: Vučić o “novoj energiji”

0
Foto: Nedeljnik

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti puno promena na mestu predsednika opština, gradonačelnika, među odbornicima i poslanicima, jer je potrebno uvesti nove ljude sa energijom, i da ta njegova najava “nije obećanje ludom  radovanje”.

“Ima ljudi kojima sam zadovoljan ali vidim da im nestaje energije, ali ima i drugačijih slučajeva. Uvešćemo pre svega mlade ljude na ta mesta”, rekao je Vučić prilikom obilaska radova na Infektivnoj klinici u Beogradu, najavljujeći da će biti promenjeni i oni čijim je radom zadovoljan, ali su se umorili posle četiri, pet godina.

Kometarišući prilike u Bosni i Hecegovini, on je rekao da je politika Srbije poštovanje Dejtonskog sporazuma, što znači i integriteta te države ali i Republike Srpske, unutar nje.

On je  rekao da je “želja mnogih da uvek za sve okrive Srbiju”, pa su, kako je rekao, krenuli da napadaju što nije “obuzdao Dodika”.

Kako je naveo, to nije njegov posao i neće to da radi, dodajući da “poštuje” srpskog člana Predsedništva BiH.

On je rekao i da sramota da još niko nije odgovaro za pokušaj njegovog ubista priliko posete Srebrenici.

Govoreći o odnosima sa Prištinom, Vučić je ocenio da se mora razgovarati i kad izgleda da to nije moguće. “Sukob nije alternativa, potrebne su nam godine mira kako bi nastavili da se razvijamo”, rekao je on.

(Beta)