Kada je 2010. godine snimljen film „Jednom braća“, u Srbiji i Hrvatskoj, kao i nekim drugim komšijskim državama koje vole košarku, bilo je pomešanih emocija. Zajedničko svima bilo je što ih je film ganuo, vratio u neka prošla vremena i oživeo sećanja na neke lepe trenutke.

U osnovi, to je film o velikom, prekinutom i nikada nastavljenom prijateljstvo. Prekinuli su ga, kratkoročno, politički problemi, a smrt Dražena Petrovića to je učinila zauvek.

Tako je kao legenda ostala priča o njegovom odnosu sa Divcem, a Dino Rađa je gotovo deceniju kasnije, gostujući u podkastu „Inkubator“, po prvi put progovorio o toj temi.

„Kao neka vrsta uspomene na Dražena,  film ima veliku vrednost. To je jedan aspekt. Drugi je takođe važan – hajde da prestanemo da pričamo pizdarije i budemo normalni ljudi“, rekao je Rađa.

On je zatim objasnio da veliki broj detalja u filmu „ne odgovara istini“. Između ostalog i definicija Divca i Dražena kao najboljih prijatelja.

„Ja kao direktni učesnik tih događaja i kao deo njihovih života znam da puno toga ne odgovara istini u filmu. Nisu Dražen i Divac bili najbolji prijatelji, već Dražen i Stojko, jer su generacijski vezani. Divac i ja smo bili najbolji prijatelji, iz istog razloga. Igrali smo u juniorskim selekcijama zajedno“, prisetio se proslavljeni hrvatski košarkaš.

On je dodao i da te negativne stvari ne treba ni pominjati i da sećanje na Dražena i poruka pomirenja jesu najvažnije pouke tog filma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.