“Ništa više nije isto. Neću se zaustaviti…”: Marinika Tepić u novom Nedeljniku

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Ovog ponedeljka ujutru u delu javnosti se stekao utisak da je to „dan D za Mariniku“. Naglašavalo se u medijima bliskim režimu da Marinika Tepić mora da dâ dokaze o aferi podvođenja mladih devojaka i maloletnica u Jagodini ili da prizna da je „lagala“. Ona se tog jutra, neposredno pre polaska za Jagodinu, sastala sa ekipom Nedeljnika. Nije delovala kao da je reč o „danu D“, u kojem će se sve razrešiti. Naprotiv, izgledala je kao da tek počinje. Potpredsednica Stranke slobode i pravde rekla nam je na početku razgovora da ima nova saznanja o događanjima u Jagodini, ali da ne želi da otkrije imena svedoka i žrtava, njih ukupno sedam, koji su joj ispričali i pismeno dali iskaze o žurkama Dragana Markovića Palme.

„Moja obaveza je da tražim zaštitu za lica koja žele da učestvuju“, rekla je na početku razgovora za Nedeljnik.

Dodala je da ima sedmoro ljudi koji žele da se uključe u postupak, naravno pod uslovom da im država garantuje bezbednost prilikom i nakon davanja iskaza. Imala je neposrednu komunikaciju sa tih sedmoro ljudi, a neki od njih su joj dali i svoja pisana svedočenja.

Marinika Tepić je za novi Nedeljnik govorila o aferi u Jagodini, Palminim žurkama, uticaju na svedoke, (ne)slozi u opoziciji, predsedničkim
izborima, Zakonu o istopolnim zajednicama, Telekomu, „Jovanjici“, Draganu Đilasu…

CEO TEKST INTERVJUA PROČITAJTE U USKRŠNJEM BROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA VEĆ OD SREDE 28. APRILA

DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NSTORE.RS

Naslovna strana velikog prazničnog broja Nedeljnika