“Ništa ne traje večno. Izgubio sam najvažniji meč u godini… Njemu svaka čast”

0

Dan nakon pobede Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Rolan Garosa, prenose se i prepričavaju Đokovićeve reči o tome da je to za njega bio “jedan od tri najbolja meča u karijeri”.

Nadal, sa druge strane, nije oduševljen. Ali je prvom reketu sveta odao priznanje.

„Kada osvojite turnir 13 puta, onda porazi manje bole. Godine prolaze i ništa ne traje večno. Svestan sam činjenice da svake godine imam manje šanse. Nadam se da ću se sledeće sezone vratiti i da ću imati priliku da osvojim trofej. Žao mi je što sam izgubio najvažniji meč u godini za mene, ali život ide dalje. Igrao sam protiv jednog od najboljih svih vremena“, rekao je Nadal.

A ovako je oceni ključne trenutke u meču.

„On je imao brejk lopte u prvom gemu. Onda gem lopte u narednom… Moglo je da bude 2:0 za njega na početku, ali je bilo za mene. Imao sam potom i 4:0. Posle toga sam počeo više da grešim. Kasnije su i uslovi bili drugačiji, podloga je bila sporija. Tokom noći se situacija menja. To je njemu odgovaralo. Ali nije bitno. Ovo je tenis. Igrač koji se bolje prilagodi uslovima je igrač koji treba da pobedi. Nema sumnje da je on ovo zaslužio”, objasnio je Nadal.

I jedna utešna poruka za njegove navijače, za kraj turnira.

“Dobra je bila borba, pokušao sam da pružim svoj maksimum, ali nije bio moj dan. Njemu svaka čast“.