“Nisam se nigde učlanio, nisam zato ovde”: Dr Nestorović šalama se suprotstavio dizanju panike zbog koronavirusa

7
Foto Screenshoot

Doktor Branimir Nestorović, dečji pulmolog i alergorog sa beogradske Univerzitetske klinike „Tiršova” rekao je da “apsolutna nema razloga za paniku” zbog koronavirusa.

On je na početku obraćanja na konfereniciji na kojoj su govorili naši najpoznatiji epidemiolozi, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, prvo rekao da se “nije nigde učlanio”.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

“Nisam se učlanio, nisam se nigde učlanio i nisam zato ovde”, našalio se Nestorović na početku svog obraćanja.

On je rekao da je na sastanku čak bio i “protiv maski”.

“Ja ne mogu da verujem da smo mi ljudi koji su preživeli sankcije i ovako se ponašamo. Bio sam na sastanku protiv maski i testiranja – mi da nema testiranja ne bismo znali da je epidemije. Imali smo ekstra teške pneumonije, to nije bilo interesantno, sad je neka korona interesantna”, rekao je pulmolog Nestorović.

Naglasio je da nema razloga za paniku i zabrinutost.

“Apelujem na ljude da prestanu da veruju neproverenim informacijama. Epidemjija u Kini je pri kraju”, rekao je Nestorović.

Dodao je da virus manje napada žene.

“Žene imaju jako blage oblike. Estrogen štiti žene”, rekao je Nestorović i opet se našalio se da “slobodno idu u Italiju u šoping”.

“Šalim se, ali zaista ne treba dizati paniku”, rekao je dr Nestorović i apelovao na građane da ne veruju neproverenim izvorima.

7 KOMENTARA

 1. Čini mi se da, svi, mediji jako favorizuju ovog doktora, a on se ponaša tako opušteno i, skoro pa smešno. Ja se slažem da je, možda, ova stvar sa koronavirusom prenaduvana, ali on se gotovo da se sprda sa narodom, podsmeva i ponaša krajnje neprofesionalno.

 2. Svake nedelje imamo dete sa komplikacijama zbog “lecenja” savetima kao sto su: ne uzimajte lekove za obaranje temperature, ne uzimajte antibiotik (cak iako je lekar propisao jer dete ima CRP 180), kamilica leci sve… Trebalo bi profesora zvati u svako nase dezurstvo, dok dajemo detetu adrenalin i urbazon zbog alergije “koja se moze izleciti koprivom”. Neko ce ostati bez glave zbog profesorove ego manije. Sramota.

 3. A vi ste proveren izvor? Ako mislite da ste interesantni sa tako neumesnim šalama, grdno se varate! Mislim da ste jedan od retkih doktora. koji se pojavljuje u javnosti i kome je narod verovao i imao respekta, ali verujte posle ovakvog ponašanja ne! A to što se niste učlanili, koga briga!

 4. Dr Nestorović – Vaše obraćanje nije bilo ni komično, ni šaljivo. Oni koji Vas znaju i pamte po stručnosti i dobroti, verovatno će Vam progledati kroz prste. Meni, koji Vas vidim i čujem prvi put, ostavili ste utisak neozbiljnosti i šarlantanstva. Bolje da ste ovo obraćanje “preskočili”. Ne bih volio da se ubrzo kajete.

 5. Razočarana sam istupom dr Nestorovića koji je svojim prisustvom već dao podršku tzv predsedniku tako da nije ni morao da se bilo gde učlanjuje !
  Njemu bar nije bila potrebna dodatna promocija : Srbija ga je masovno zapratila zbog neposrednog, jasnog i poučnog pristupa lečenju i bolestima…i što je najvažnije – verovala mu bezrezervno.
  Od sada niko iz moje porodice više neće moći da ga posmatra sa simpatijama…naprotiv, sav kredibilitet je doveo u pitanje, jer sa kim si – takav si ! A znamo koliko je “naš” predsednik istinoljubiv i koliko mu se može verovati.
  Žalosno …Sve manje LJUDI…sve više KLOVNOVA !

Comments are closed.