“Ne kupujte brašno, ni konzerve, imamo svega koliko hoćete”: Vučić o dizanju panike zbog koronavirusa

4
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

On je apelovao na građane da slušaju lekare i da se ne diže panika.

“Molim ljude da ne kupuju brašno, da ne kupuju konzerve, imamo svega koliko hoćete”, rekao je Vučić.

“Ne samo da nema smrtnih slučajeva, nego nema ni onih koji su pozitivni na koronavirus”, navodi predsednik.

Predsednik navodi da je predviđeno sve do najsitnijih detalja.

On je rekao i da će od sutra Ministarstvo zdravlja, dva puta dnevno, na svom sajtu informisati građane o koronavirusu.

On je istakao da Srbija neće imati problema sem sa namernim, ili slučajnim, izazivanjem panike.

“Neću o otome ja da govorim nego lekari, jer ja o tome ništa ne znam. Sve što sam shvatio jeste da svi treba da peru ruke češće i da je to nešto slabije od gripa”, istakao je on.

Vučić je zamolio da ne dolazimo u situaciju kao u Ukrajini kada je autobus putnika kamenovan zbog sumnja da je neko pozitivan na koronavirus.

Sastanku u zgradi Predsedništva prisustvovali su ministar zdravlja Zaltibor Lončar, direktorka Instituta za javno zdravlje Verica Jovanović, direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, direktor Infektivne klinike Goran Stevanović, iskusni infektolog Mijomir Plemiš, koji će predsedniku preneti sve informacije u vezi sa novim virusom i presek trenutne situacije.

Takođe, sastanku prisustvovao i predsednik PKS Marko Čadež, ministri u vladi Nebojša Stefanović, Siniša Mali, Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić…

Vučić je zamolio građane da se oslanjaju na zvanične informacije i istakao da je Srbija spremna, da ima razrađen sistem reagovanja, što je potvrdila i SZO, opreme za zdravstvene radnike, uz poštovanje procedura Svetske zdravstvene organizacije.

4 KOMENTARA

  1. У председниковој изјави нешто није логично. Ако имамо свега “колико хоћете”, какав је проблем да се људи снабдеју резервама ? Или председник води рачуна о кућним буџетима грађана Србије ? Дирљиво. У сваком случају, овако не говори човек иза кога стоје јаке робне резерве.

  2. “Molim ljude da ne kupuju brašno, da ne kupuju konzerve, imamo svega koliko hoćete”?
    Komunisticka partija svakako ima zalihe za prezivljavanje apokalipse i nije im prvi put da su za razliku od NAS LOGORASA opremljeni za najgore.
    Koliko ja vidim – vladalac pokrece koronavirus-stampedo i niko drugi.

      • Чист комуниста ! Ради, колико су му могућности, некад мање, некад више, када не може више, позове се на народ, а прима, боље рећи, отима, према сопственим потребама, а и много више.

Comments are closed.