Priličnu buru u srpskim akademskim krugovima izazvala je nedavna odluka da se profesori Filološkog fakulteta Darko Tanasković i Predrag Piper ne predlože za status profesor emeritus. Razlog za to bio je nedostatak kvoruma, što je bio povod da se oglasi i 136 intelektualaca.

Darko Tanasković je za novi Nedeljnik izjavio da „već odavno ima razloga da verujem da nije po volji onih koji vode Filološki fakultet, a da li je po volji fakulteta nije se moglo proveriti, usled neodržavanja sednice Nastavno-naučnog veća“. Do sednice, inače, nije došlo usled nedostatka kvoruma.

„Ne znam ko sve nije došao na sednicu, iako su do mene stizala obaveštenja i o tome. Kad se stvori ovakva nemila i mutna situacija, uvek ima podosta onih koji se trude da vas o nečemu ‘poverljivo’ i ‘prijateljski’ obaveste, ugrađujući u čitavu kontroverzu i neke svoje računice i obračune. Ono što je nesporno jeste da su neki članovi veća ubeđivani da ne dođu na sednicu, što su mi oni lično posvedočili“, rekao je za profesor Darko Tanasković u intervjuu za novi broj Nedeljnika koji je na kioscima od četvrtka 13. juna.

O celom slučaju Darko Tanasković detaljno govori za novi Nedeljnik, kao i o tome zašto je pre dve godine od Vlade i MSP tražio da ga razreše mesta ambasadora u Unesko, kako se vodila borba da Kosovo ne bude primljeno u ovu organizaciju, o slučaju Stepinac, susretima sa papom Franjom, iskustvima iz Vatikana gde je takođe bio ambasador…

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 13. JUNA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.