“Nisam ja crkva, ali nisu ni oni Crna Gora, spasite je od izgubljenog obraza”: Amfilohijeve poruke na litiji u Podgorici

0
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije tokom sinoćne litije u Podgorici poručio je da bi bilo dobro da političari koji su trenutno na vlasti u Crnoj Gori znaju da je svaka vlast privremena.

“Niti su oni Crna Gora, niti sam ja crkva, nego ovaj narod govori jezikom Božjim. Glas ovoga naroda je glas Božji”, rekao je Amfilohije ispred Skupštine, prenose Vijesti.

Sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske i građani krenuli su u 19 sati u litiju ulicama Podgorice. Pre toga je u Hramu Hristovog Vaskrsenja održan moleban.

Amfilohije je rekao da litije prevazilaze bratomržnju.

Narod od Skupštine i poslanika, kako je rekao, traži da narod spasi od usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti. Istakao je da narod govori jezikom pravde.

On je rekao da “ovde nema ni četnika ni partizana”.

“To su potomci i jednih i drugih koji hoće da budu braća, da se pomire jedni sa drugima, da oproste jedni drugima”, naveo je Amfilohije.

Amfilohije je zaključio da je ono što narod koji je na litijama traži od predsednika i od Skupštine, da spasu Crnu Goru “od izgubljenog obraza”.

Litije se organizuju u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.