Kompanija NIS predstavila je danas Izveštaj o održivom razvoju za 2018. godinu. Svečani događaj održan je u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu u skladu sa, kako su saopštili uz kompanije, opredeljenjem NIS-a da su u fokusu društvene odgovornosti kompanije mladi ljudi i želja da se podstakne razvoj njihovih potencijala i doprinese nastojanjima da ostanu u svojoj zemlji.

Centralni događaj skupa bila je panel diskusija pod nazivom „Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije“. U diskusiji su učestvovali Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, otvorio je skup govoreći o značaju poštovanja principa održivog poslovanja i NIS naveo kao dobar primer u toj oblasti.

„Ponosan sam što sam ministar resora u čiju nadležnost spada i jedna od ključnih kompanija u energetskom sektoru, kompanija NIS, koja polaže ogromnu pažnju na održivom razvoju i svim onim vrednostima koje danas promovišemo, a vezano je za društveno odgovorno ponašanje i za podršku svima onima kojima je ona potrebna. Organizacija i uspešnost poslovnog sektora ne može se meriti isključivo ostvarivanjem maksimalnog profita, već upravo nivoom brige za zajednicu i životnu sredinu. Duboko verujem da je za rešavanja problema održivog razvoja potrebna jedna nova energija i novi nivo znanja i zato danas hoću sa ovog mesta pre svega da uputim poruku Univerzitetu, mladima, da moraju dati ključni doprinos promeni svesti kod nas, promeni nas samih, promeni pre svega nivoa vrednosti sa kojima je i moja generacija odrastala kako bismo svi zajedno kao društvo dali neophodni doprinos ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i da svi zajedno budemo deo jednog boljeg, kvalitetnijeg i plemenitijeg društva“, naveo je Antić.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, govorio je o prioritetima kompanije na polju održivog razvoja.

„Za NIS održivi razvoj, pre svega, znači napredak, mladost, znanje, zdravlje, budućnost. Zbog toga su naša osnovna opredeljenja na polju održivosti – ulaganja u zajednicu u kojoj živimo i radimo, posebno u mlade, njen najvažniji i najvitalniji deo. Iste ciljeve i opredeljenja prepoznali smo i u strategiji našeg najvažnijeg partnera – Vlade Srbije. Uveren sam da ćemo, radeći zajedno, postići izuzetne rezultate. Njihove dobre efekte osetiće i oni koji tek dolaze, a to i jeste smisao održivog razvoj“, rekao je Tjurdenjev.

Tagovi

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.