“Niko nije vršio pritisak na Milenkovića, idem na poligraf ako treba…”

3
Foto: Tanjug/AP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da niko nije vršio bilo kakav pritisak na načelnika Četvrtog odeljenja Uprave kriminalističke policije za grad Beograd Slobodana Milenkovića u slučaju “Jovanjica” i dodao da je i on spreman da ide na poligraf ako bude potrebno, prenosi N1.

Stefanović je na konferenciji za medije rekao da je Milenković na poligraf išao povodom drugog slučaja, a ne “Jovanjice”. Upitan da li je poligrafsko testiranje vrsta pritiska, ministar je podsetio da je sam Milenković dao izjavu za medije u kojoj tvrdi da na njega nije vršen pritisak.

“Nikakav pritisak nije vršen što je on i sam rekao. Ne znam šta više da se kaže”, rekao je Stefanović i dodao da je i sam spreman da ide na poligraf.

Stefanović je dodao da je on Milenkoviću dao dozvolu za davanje izjave jer više nije mogao da sluša kako je uhapšen ili maltretiran.

Pored neistina u vezi sa povezanošću Milenkovića i Jovanjice, bilo je neistinitih tvrdnji i kada je sa tim pitanjem povezana porodica Vučić.

Prema Stefanpovićevim rečima, informacija da je porodica predsednika Srbije povezana s Jovanjicom nije potekla iz policije.

“To je izmišljotina i neko na bazi izmišljotine pokušava da gradi priču”, istakao je Stefanović i dodao da je besmisleno da se priča o njegovom sukobu sa Vučićem jer bi, kada bi to tražio, predsednik istog momenta imao na stolu njegovu ostavku.

3 KOMENTARA

  1. Шизофрена опседнутост ове власти за полиграфом као некаквим светим гралом истине, показује ниво примитивизма људи који воде ову земљу. Ова, мало софистициранија, више медицинска, апаратура, је пре свега само и једино, један од путева који би могли да доведу до потврђивања сумњи, али свакако не једина. Сасвим је друга ствар, што неки у овом друштву изражавају “спремност” да се изложе таквим процедурама, што већ више говори о самом стању у друштву и раду тужилаштва.

  2. Ajde izadji na poligraf , samo jedno/dva/tri pitanje neka ti postave! Da li si regularno zavrsio fakultet ? Da li si reregularno zavrsio doktorat ? Da li je sve istina sto si izjavljivao u vezi svog oca odnosno Krusika i firmi koje poseduje ili je angazovan u njima ? Cik izadji na poligraf ?

  3. Mani se tog poligrafa više čoveče. Pošten čovek ima svoju reč a ne poligraf. Pozivanje na poligraf samo govori o tebi kao čoveku bez ontegroteta.

Comments are closed.