Nike u Beogradu udahnuo novi vazduh patikama i zajednici

  0
  Foto: Alex_Dmitrovic

  Povodom proslave Air Max siluete, Nike je za vikend organizovao niz zanimljivih radionica i aktivnosti

  Više od tri decenije, patike sa vazdušnim đonom predstavljaju posebnu sneaker supkulturu, a Air Max modeli iz godine u godinu postavljaju nove standarde kada je reč o inovativnosti, tehnologiji i udobnosti. Brend Nike i ove godine proslavio je siluetu koja je mnogim generacijama promenila način razmišljanja i stil odevanja – Air Max.

  Foto: Alex_Dmitrovic

  Tim povodom, tokom prethodnog vikenda organizovan je niz zanimljivih radionica pod nazivom Give Fresh Air. Nekoliko stotina ljubitelja Air Max patika, iskoristilo je priliku da donese svoj omiljeni par ove legendarne obuće kojem je potrebno čišćenje ili osveženje, a kojem je Nike tim, na licu mesta, udahnuo novi sjaj i vazduh. Za one kreativnije, organizovana je Manifestory Rug Powered by Buzz radionica – kastomizacija modela i učestvovanje u izradi tepiha u obliku omiljene Air Max patike – ali i Air Max 1 Powered by tike! radionica u okviru koje su zainteresovani oslikavali 3D print makete Air Max 1 modela.

  Desetine posetilaca dobre volje opravdale su i humanitarnu stranu ovog događaja donirajući svoje stare modele Nike patika, koje će, nakon reparacije, biti prosleđene na adresu Svratišta za decu.

  Ljubitelji Air Max patika mogli su da čuju i više detalja o istoriji ovog brenda i modelima koji su bili inspiracija mnogim umetnicima i sportistima. Kroz interesantnu priču prisutne su vodili Jelena Dubovac, regionalni Nike brend menadžer, Maks Streetlife, najveći kolekcionar patika na Balkanu i članovi popularne rep grupe THCF.

  Na ovaj način, Nike je učinio da svi koji su prisustvovali događaju kući odu čistih patika, sa novim saznanjima o Air Max-u, sjajnim fotografijama i osmehom na licu.