Nikako ne pada broj preminulih, broj zaraženih oko 3.000

0
Foto Beta/(AP photo)

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.946 osoba, od kojih je pozitivno 2.771 dok je, nažalost, 56 osoba preminulo.

Na respiratorima je 213 pacijenata.

Podsetimo, juče je od ukupno 9.840 testiranih, njih 2.081 je bilo pozitivno, dok je nažalost preminulo 59 osoba.

Na respiratorima je bilo 218 pacijenata

Dr Kon: “Postoji bojazan da će se situacija pogoršati u narednih deset dana”

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da postoji “bojazan” da će epidemiološka situacija da se pogorša u narednih deset dana, budući da deca kreću u školu.

“Ovaj ‘predah’ treba da iskoristimo u smislu prijema u bolnice i da se što više vakcinišemo”, rekao je Kon je za dnevni list Danas.

On je ocenio da kovid propisnice imaju dobre rezulate, ali da je situacija i dalje vanredna, jer dnevno ima više od 3.000 zaraženih i teška je situacija u bolnicama.

Do postepenog porasta zaraženih može da dođe i zbog predstojećih praznika, dodao je on.

“Organizovanje dočeka Nove godine je osetljivo pitanje i svi članovi Kriznog štaba treba toga da budu svesni”, istakao je Kon.

On je naglasio da epidemiolozi u Kriznom štabu imaju podršku kompletnog medicinskog dela za uvođenje kovid propusnica na 24 sata.

“Propusnice treba uvesti i u drugim objektima, sportu, kulturi, odnosno svuda gde postoji mogućnost da dođe do zaražavanja da bi se rizik spustio na što manji nivo”, rekao je Kon.