“Nije to nikakva afera o prisluškivanju Vučića. Reč je o činjenicama sa kojima je upoznato tužilaštvo…”

0
(BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su razlozi za prisluškivanje predsednika Srebije Aleksandra Vučića bili politički, da se on nije čuo sa kriminalcima, ali da je na tužilaštvu da ispita sve činjenice.

On je u Skupštini Srbije rekao da se “afera prisluškivanje” pogrešno u javnosti naziva aferom i da je MUP po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal sproveo istragu i “činjenice o prisluškivanju učiinio nesumnjivim”.

Vulin je naglasio da je sada sve na tužilaštvu i da ima poverenja u tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića koji vodi slučaj da će na najbolji način tumačiti činjenice.

Ministar je u Skupštini Srbije pet puta ponovio da se “ovo nikad ne sme ponoviti” ne samo kad je reč o Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, već o bilo kom građaninu Srbije.

Vulin je rekao da će istraga pokazati koji su bili motivi prisluškivanja, a da on može da kaže da se “Aleksandar Vučić bavi politikom, nije biznismen i ne komunicira sa nekim ljudima sa kojima ne bi trebalo” i ocenio da on može biti slušan samo iz političkih razloga.

“Ne mogu da zamislim motiv koji nije zlonameran prema Aleksandru Vučiću i prema Srbiji. MUP je uradio ono što treba, predao sve činjenice tužilaštvu i očekujemo stav tužilaštva”, rekao je Vulin.

U skupštinskoj raspravi o Sporazumu Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma, Vulin je ponovio da se zalaže za ukidanje anonimnosti na internetu.

“Ako si toliko đubre i skot da za trogodišnje Vučićevo dete kažeš da je pašče, onda skote to i potpiši, da vidi tvoja majka i tvoje dete,” rekao je Vulin.

On je dodao da policija uvek može da pronađe one koji pišu takve stvari, ali da je jednostavnije rešenje ukinuti anonimnost na društvenim mrežama.

Vulin je istakao da je anonimnost na društvenim mrežama dovela do toga da ispliva ono najgore u čoveku.

“Malo porodica kao što je Vučićeva zna šta je mržnja i to primitivna odvratna mržnja, a taj Vukan, taj pametni dečkić će naučiti da čita ili će mu neko pročitati to što piše, i to ne sme da prođe nekažnjeno” izjavio je Vulin.

On je pozvao poslanike da podrže sporazum sa Rusijom jer je to još jedan od načina naše zemlje da se nosi sa globalnim izazovima.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ