Nije održana sednica Veća za nacionalnu bezbednost CG, Krivokapić zakazao novu

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Sednica Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore nije održana, nakon što se na njoj nije pojavilo pet članova, uključujući potpredsednika Vlade Dritana Abazovića. Premijer Zdravko Krivokapić zakazao je novu sednicu za sredu, prenose Vijesti.

Na sednici su se, kako se navodi iz kabineta premijera, pojavili Krivokapić, kao predsednik Veća, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, i direktor ANB-a Dejan Vukšić.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri spoljnih poslova Đorđe Radulović i unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, predsednik i potpredsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić nisu došli.

“Nedolaskom pet članova Veća onemogućeno je usvajanje izveštaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obaveštajno-bezbednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine. Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izveštaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izveštaja u celini. U tom smislu, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi”, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Veće je pored aktuelne bezbednosne situacije u zemlji i izveštaja o dešavanjima sa Cetinju trebalo da otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinator službi bezbednosti Dritana Abazovića.