“Nije nam mesto u Srebrenici dok se ne odgovara za napad na Vučića”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se 1995. godine  “desio užasan zločin u Srebrenici” ali da “zvaničnicima Srbije” nije tamo mesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan pre šest godina, napali, tada, premijera, Aleksandra Vučića.

“Dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu ja ne vidim da je nama zvaničnicima mesto tamo”, rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je navela da je “skandal” što niko nije odgovarao za napad na život Vučića, što bi značilo da tako nešto može da se ponovi.

“Izražavam ogromno žaljenje jer se užasan zločin desio u Srebrenici i nemam problem da pokažem pijetet prema svim žrtvama”, rekla je Brnabić.

Ona je  naglasila da je normalna praksa da neko odgovara za napad na zvaničnika druge države.

“Zapanjema sam da oni to ignorišu. Očigledno je da od toga nikad ništa neće biti”, navela je Brnabić.

1 KOMENTAR

  1. Nikakvom “intelektualnom gimnastikom” se ova dva događaja ne mogu povezati, osim kao jeftin izgovor da se izbegne zauzimanja jasnog stava, prema zločinu koji je osudio ceo svet. Strah od osude srpskog javnog mnjenja, kome se nije dozvolilo da razume šta se dogodilo, ne sme sa i dalje koristiti za prikrivanje loše političke namere.

Comments are closed.