Nije isključeno zatvaranje Podgorice: Rekordan broj obolelih u Crnoj Gori

0
Profimedia

U Crnoj Gori je danas registrovana 61 osoba obol od koronavirusa, što je najviše zaraženih u jednom danu od proglašenja pandemije.

Najviše zaraženih i danas je u Rožajama – 28. U toj opštini su na snazi oštre mere koje je uvela vlada u cilju sprečavanja širenja zaraze.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 457, od čega je pet osoba preminulo.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić je kazao da je epidemiološka situacija i rast broja obolelih u Podgorici zabrinjavajući. On ne isključuje ni opciju zatvaranja glavnog grada, ukoliko se za tim pokaže potreba. U Podgorici je na današnji dan zaraženo 118 osoba.

Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je juče da se odlažu molebani, najavljeni za danas u crkvenim portama širom Crne Gore, zbog ozbiljnosti opšte zdravstvene situacije sa koronavirusom.

Za danas je zakazana nova internet-litija koju će predvoditi mitropolit Amfilohije.

“Formalno-pravno imamo proglašen kraj epidemije i pravno utemeljenje da opravdane proteste nastavimo, ali faktički, bolest se vratila među nas i ona trenutno napreduje”, objavila je juče Svetiogora pres.

Što se tiče redovnog bogosluženja u brojnim pravoslavnim parohijama na severu u kojima su ponovo zabranjena bogosluženja sa prisustvom vernika, Episkopski savet je poslao vernike da se dogovore sa svojim parohijskim sveštenikom.

(Beta)