“Došao sam u Britaniju. Ovde gledaju CNN. Gledao sam kratko i morao da isključim”: Trampov rat sa medijima

0
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp je po svom starom dobrom običaju, nakon što je pristigao u London na poziv kraljice, iskoristio priliku da brže bolje oplete po CNN-u na Tviteru, nazvavši ga, kao i mnogo puta do sada, medijem koji šire lažne vesti.

“Upravo sam stigao u Veliku Britaniju. Jedini problem je što je CNN primarni izvor informisanja u Americi. Gledao sam kratko i isključio. Sve je negativno i ima toliko lažnih vesti, veoma loše za SAD. Rejtinzi padaju. Zašto vlasnik ATT ne učini nešto”, napisao je američki predsednik na Tviteru.

Odmah zatim usledio je još jedan tvit u kojem je Tramp naveo da bi kompanija ATT u čijem je vlasništvu CNN bila primorana da napravi velike promene kada bi ljudi prestali da ga koriste.

“Rejtinzi im ionako odumiru”, naveo je Tramp. “To nije fer da ima toliko loših i lažnih vesti. Zašto ne učine nešto? Kada svet gleda CNN, stvara lažnu sliku o SAD. Tužno!”, naveo je američki predsednik.

Tramp je mnogo puta do sada ulazio u okršaj sa ovom američkom medijskom kućom. Optuživao je CNN za “perfidni” napad na njega u reportaži koja se pokazala netačnom. Tramp je u nizu tvitova i ranije napadao CNN za ‘lažne vesti’.

Poznat je i slučaj kada se Tramp obrušio na novinare na konferenciji za novinare održanoj dan nakon izbora za Kongres, a posebno oštrim rečima obratio se novinaru CNN-a u Beloj kući nazivajući ga “nevaspitanom i groznom osobom”, pre nego što je pokušao da mu otme mikrofon.

Američki predsednik često napada najveće američke medije, bilo televizijske kuće bilo novine poput Njujork tajmsa i Vašington posta, nazivajući ih “lažnim vestima”.