Komemoracija jednom od naših najboljih glumaca Miši Janketiću održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a mnogobrojne kolege okupile su se kako bi odale počast preminulom velikanu.

„Danas je pozorište u crnini. Otišao je Miša Janketić. Jednostavan, drag, nasmejan. Čovek iz susedstva. Britka inteligencija i sjajno pamćenje u kojoj se nastanila biblioteka najsjajnih pesama. I njega su sigurno iznenadile njegove poteškoće. To je bila uvreda časti za onu šamansku snagu kojom je u dva poteza mogao da razdrma celo gledalište. Mislili smo da će ga uloga u Kralju Betajnove spasti, da će sve to oterati. Ali neće više Miša osluškivati iza scene i biti na njoj. Sve je prošlo. Aplauzom je publika pozdravila njegovu pojavu, uželeli smo ga se. Ali je sve to kratko trajalo“, rekla je Vida Ognjenović.

„Napisala sam nekoliko predstava za njega, čekala sam ga da izvedemo nekada po nekoliko meseci sve dok nije bio slobodan“, dodala je Vida Ognjenović, a preneo Blic.

„Nikada nije bilo ponavljanja i šablona u njegovim ulogama, sve je bilo posebno. l nije umeo da se svađa, nije bio zapaljiva petarda, ali je umeo da pobedi protivnike poenima koje je skupljao strpljenjem. Pevao je setno i tiho. Zbogom moj nezamenjlivi prijatelju“, rekla je Vida Ognjenović.

Komemoraciji su prisustvovali Dragan Petrović Pele, Zdravko Šotra, Aleksandar Srećković Kubura, Anja Alač, Vesna Čipčić, Branimir Brstina, Vida Ognjenović, Milica Mihailović, Duško Kovačević, Srđan Timarov i drugi…

Mihailo Miša Janketić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Janketić je u bogatoj karijeri odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Preminuo je 15. maja u 80. godini života.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.