“Ni meni nije jasno, ali nije stvar u testiranjima”: Kako je u Zagrebu naglo pao broj zaraženih

0
Foto: Profimedia

U Zagrebu je u poslednja 24 sata zabeleženo 211 slučajeva zaraze koronavirusom, a sprovedeno je 1240 testiranja, objavio je u ponedeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. 

“Brojka obolelih danas će biti mnogo manja nego što je bila juče, praktično prepolovljena. Ni meni to nije jasno – nije stvar u testiranjima. Brojke padaju, očito su se počeli polako, ali sigurno sugrađani pridržavati mera”, kazao je jutros u Studiju 4 Zvonimir Šostar iz Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, prenosi Jutarnji.

Na pitanje da li Hrvatska ide prema vrhuncu, rekao je kako je sada to vrlo teško prognozirati jer svi relevantni faktori i vrhunski naučnici prognoziraju da bi vrhunac mogao biti u drugoj polovini decembra

“Videćemo. Situacija je ozbiljna i moramo se ozbiljno pridržavati mera. Kada sve skupa gledamo, čekamo što će država ili grad učiniti za nas. Do kraja nedelje ćemo pokrenuti kampanju da vidimo što stanovnici Zagreba mogu učiniti sami za sebe”, kazao je Šostar.

Za velike brojke u Zagrebu kaže da su “daleko iznad onoga što je mogao sanjati u najcrnjim snovima”.