Ni bronza za Đokovića: Posle Zvereva i Karenjo Busta odigrao meč života i pobedio 2:1 u setovima

2

Srpski teniser i najbolji igrač sveta Novak Đoković poražen je u meču za treće mesto Olimpijskih igara u Tokiju, od španskog tenisera Pabla Karenja Buste i tako ostao bez medalje u singlu.

Rezultat je bio 2:1 u setovima za Španca.

U prvom setu Đoković je od početka delovao umorno od jučerašnjih napora i mentalnog pražnjenja posle poraza u dva polufinala i Busta je to iskoristio u trećem Novakovom servis gemu, napravivši brejk, koji je sačuvao do kraja seta.

U drugom setu u prvih 12 gemova nije bilo nijedne brejk lopte, a onda je u taj brejku vezano nekoliko oduzetih servisa. U toj razmeni mini brejkova Đoković je imao prednost 4:2, ali je opet stvar uspela da se zakomplikuje, pa je poslednji gem drugog seta rešen rezultatom 8:6.

Vreme je kao i prethodnih dana bilo protivnik tenisa, a pred treći set je sudija opet dao dužu pauzu igračima.

Treći set počeo je psihološkom prednošću Đokovića koji je izvršio veliki pritisak na servis Španca, ali je taj prvi gem neodoljivo podsećao na gem protiv Zvereva kada je Novak igrao odlično, ali je protivnik sve pogađao.

“Koliko linijaaaa”, uzviknuo je Đoković posle jednog vinera Karenja Buste.

Već u sledećem gemu prvi reket sveta je izgubio svoj servis i čitav treći set sveo se na jurnjavu za rivalom.

Koliko god je Novak dobro udarao, Busta je imao odgovor, pogađao neverovatne udarce, uspevao da zadrži lopticu u terenu i kada je izgledalo nemoguće i tako sačuvao prednost, sve do 5:2 u odlučujućem setu.

Na kraju, u servis gemu za pobedu i medalju Karenja Buste, Đoković je dugo odolevao, Španac je imao šest meč lopti i došao do pobede.

Novak iz Tokija odlazi bez medalje u singlu.

2 KOMENTARA

  1. Novak je učinio koliko je mogao, hvala mu od srca! Krivicu za njegov neuspeh na OI isključivo snose Troicki i Vajda sa svojim saradnicima. Novak je vojnik, navedeni su komandni kadar. Viktor Troicki nema više šta da traži na mestu selektora, nikad više! Srbija je jedina zemlja u kojoj vođe sve unište, ali nikad nisu krivi! Zato vojnici odgovaraju. Odgovaraju materijalno, moralno, zatvorom, ali i životom.

Comments are closed.