Netflix se sprema da spreči deljenje lozinke sa drugima

0
Foto Profimedia

Korisnici Netflixa koji svoje lozinke za pristup tom striming servisu dele sa drugima uskoro bi u tome mogli da budu sprečeni. Lozinke, prema najavama kompanije, više neće moći da se dele.

Ta kompanija je već objavila da prati korisnike koji drugima daju svoje šifre na korišćenje, ali se sada sprema da ode i korak dalje.

Greg Peters, direktor za proizvode u Netflixu, kaže da će kompanija nastojati da pronađe načine kako da onemogući one koji daju svoje ili koriste tuđe lozinke u tome, ali da će način da se to izvede, za sada, biti “prijateljski nastrojen prema korisnicima”, prenos mediji.

Netflix nije otkrio kako će nadzirati deljenje lozinki, ali kako prenosi Njujork post pozovajući se na Dejli dot , kompanija bi mogla da nastoji da ograniči IP adrese, što bi moglo postati problem porodicama koje žive odvojeno. Striming platforma je takođe objavila da je dodala 6,77 miliona pretplatnika u kvartalu koji je završen u septembru.

Netflix, trenutno, svoje usluge nudi po početnoj ceni od 7,99 evra mesečno. Za taj iznos, korisniku se nudi mogućnost gledanja serija, filmova i drugih sadržaja na do četiri različita ekrana. Istovremeno se, međutim, može gledati samo na dva, dok za gledanje na tri ekrana korisnik mora da doplati.

Međutim, ako korisnik ne gleda Netflix na više od ograničenog broja ekrana u isto vreme, tada više od četvoro ljudi može da upotrebi isto korisničko ime i lozinku za pristup sadržaju.

Procene gubitaka striming platforimi, za period od naredne dve godine, dostižu skoro 10 milijardi dolara.