Avganistanske bezbednosne snage sukobile su se danas sa naoružanim talibanima, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon što je kamion sa bombama eksplodirao u blizini Ministarstva odbrane. Tada je povređeno najmanje 100 osoba, među kojima i 35 dece, saopštili su zvaničnici.

Nekoliko sati nakon napada, u oblasti, koje su obezbeđivale specijalne snage, povremeno se čula pucnjava i eksplozije, prenosi Rojters. Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Najmanje trojica naoružanih muškaraca ušla su u zgradu kod Ministarstva odbrane nakon eksplozije, navodi bezbednosni zvaničnik vlade.

„Naoružani napadači ušli su u zgradu i u sukobu su sa avganistanskim snagama posle snažne eksplozije“, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nastrat Rahini.

Avganistanski bezbednosni zvaničnici saopštili su da je kamion eksplodirao u blizini odeljenja za inženjerstvo i logistiku Ministarstva odbrane.

Oko 100 povređenih je prevezeno u bolnicu, naveo je portparol Minsitarstva zdravlja Vahidulah Majar, ali za sada nema podataka o eventualnim žrtvama.

Direktor obližnje privatne škole Nimatulah Hamdard rekao je da je povređeno 35 dece.

Posle eksplozije, iznad Kabula uzdigao se oblak dima, dok su se prozori na obližnjim zgradama zatresli.

Napadi su usledili u vreme kada specijalni mirovni izaslanik SAD za Avganistan Zalmaj Halilzad održava sedmi krug mirovnih pregovora sa talibanskom grupom u Kataru, čiji je cilj okončanje osamnaestogodišnjeg rata u Avganistanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.