Neobičan oglas u Crnoj Gori: “Vozite se s mašinovođom na najlepšem delu pruge Beograd-Bar, između planina i mora…”

0
Profimedia

Izvesni Mihael Bader izneo je na sajtu airbnb.com neobičnu ponudu: za 299 evra, zainteresovani mogu da deo pruge Beograd-Bar, između Bara i Bijelog Polja, vide iz kabine mašinovođe, pišu Vijesti.

“Sa našim ekskluzivnim programom, imate mogućnost da se vozite u kabini mašinovođe i sve to na najlepšem delu pruge između planina i mora… Vožnja kroz kanjon Morače do Male rijeke – posjeta najvišem železničkom mostu u Evropi, ručak i pauza… Sve neophodne dozvole (uključujući i dozvolu za fotografisanje i slično)… Zahvaljujući mojim vezama i kontaktima u vozu, ovo ekskluzivno iskustvo je moguće”, navodi se u turističkoj ponudi i precizira da je jedna šestočasovna tura isključivo za dve osobe.

Na pitanje novinarke Vijesti da li smatra da više ljudi u kabini mogu da ugroze bezbednost ostalih putnika jer odvlače pažnju mašinovođi, Bader odgovara da je njegova namjera “promocija Crne Gore na najbolji način”.

Iz Željezničkog prevoza Crne Gore, međutim, odgovaraju da je to strogo zabranjeno, odnosno da putnicima nije dozvoljen boravak u upravljačnici lokomotive.

“Sva lica koja putuju na vučnom vozilu moraju biti poimenično uvedena od strane mašinovođe u Putni list voza”, rekli su u ovom javnom preduzeću za Vijesti. “Ukoliko se utvrdi da je mašinovođa dopustio da se u upravljačnici nalazi neovlašćeno lice radi se o zloupotrebi od strane mašinovođe. U takvim slučajevima pokrećemo disciplinski postupak kako bi se utvrdila odgovornost mašinovođe”.