Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi zatražila je pisanje optužnice protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog „zloupotrebe položaja“, prenosi N1.

„Predsednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist“, rekla je Nensi Pelosi.

„Tražim od predsednika Odbora za pravosuđe Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice protiv Trampa“, dodala je ona.

U nedavnom zvaničnom izveštaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o „neprimerenom ponašanju“ američkog republikanskog predsednika.

„Istraga o opozivu pokazala je da se Tramp, lično ili preko agenata, unutar i van vlade, mešao u poslove Ukrajine, u korist svoje kampanje za predsedničke izbore na kojima očekuje novu pobedu“, navodi se izveštaju.

Bela kuća je reagovala ocenom da Demokrate „treba da je sramota“, kako je izjavila portparolka Stefani Grišam i dodala da administracija „jedva čeka pošteno suđenje u Senatu“ gde su većina Trampovi Republikanci.

Komentara

 1. D Andrejević
  6. децембар 2019. 23:08

  Predsedavajuća Pelosi je u pravu. Bilo bi takođe o ogromne pomoći kada Tramp službenike Bele Kuće ne bi sprečavao da svedoče (pred Kongresom). Čak i kada bi Tramp bio nevin (hipotetički, u šta naravno ne verujem) ali ujedno sve one činjenice koje bi to mogle dokazati on ne daje na uvid i krije ih, onda on u najmanju ruku rasipa novac ali i vreme nacije koju predstavlja.I zašto bi to on uopšte branio (da je nevin) šefu administracije Bele kuće Mik Molveniju, ličnom asdvokatu Đulijaniju... da kažu istinu? Tramp jednostavno ovde nema čistu savest, i nema nikakvu odbranu u ovom kao ni u mnoštvu sličnih situacija. Jedino što je ovde uhvaćen sa rukama u pekmezu.

  1. Ivana A.
   7. децембар 2019. 10:21

   Kao alternativno objašnjenje njegovog ignorisanja Kongresa moglo bi se reći da Tramp jednostavno smatra da je on iznad zakona, izuzet, da se uzvišena boginja Justicija ne bi smela ni baviti njegovim postupcima. Svaka sličnost sa političarima na brdovitom Balkanu je sasvim "slučajna". Na Trampovu žalost to je u dijametralnoj suprotnosti sa proklamovanim idealima američke demokratije od 1776. godine, kojih ideala nema da ometaju domaće autokrate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.