Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako „nema problem“ da pogleda film „Quo Vadis, Aida?“ o stradanjima u Srebrenici, ali da „nema vremena“.

Mislim da je važno da svi imaju pravo da izgovore šta misle, da gledaju šta žele – ali je važno da pokušamo da odustanemo od samoponižavanja i nametanja stalne i kolektivne krivice srpskom narodu, i na to sam ponosan, rekao je Vučić gostujući na televiziji K1.

On je, komentarišući dešavanja povodom filma „Quo Vadis, Aida“ i murala Ratku Mladiću, rekao da je „ponosan na to što nema problem da kaže da je Srebrenica užasan zločin“, ali i da se oda priznanje herojima sa Košara, da se podigne spomenik Stefanu Nemanji i da se obeleže stradanja u „Oluji“ i Jasenovcu.

„Nemam ništa protiv da svako govori šta želi, dok ne ugrožava prava drugih“, naglasio je Vučić.

Na pitanje da li će odgledati taj film, odgovorio je da „nema problem“, da može da pogleda „Quo Vadis, Aida?“, ali da „nema vremena“.

„Gledao sam „Daru (iz Jasenovca)“, nju je finansirala srpska država, a ‘Aidu’ Bakir Izetbegović“, rekao je Vučić.

Dodao je da nije gledao ni „Tomu“, ali da će ga odgledati tokom praznika. Na opasku voditeljke da se „Toma“ emituje na Javnom servisu, Vučić je naveo da je „oborio rekord“ u gostovanjima na RTS.

„Bio sam samo jednom u večernjem terminu na RTS, dva puta u jutarnjem terminu i dva puta u Dnevniku“, rekao je Vučić i dodao da, u odnosu na javni servis postoji obostrano „nismo oduševljeni jedni drugima“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.