Nemačka: Uhapšena medicinska sestra pod sumnjom da je drogirala bebe

0
Foto: Profimedia

Medicinska sestra u nemačkoj bolnici uhapšena je pod sumnjom da je davala morfijum bebama. Pet beba u Univerzitetskoj bolnici u Ulmu na jugozapadu zemlje imalo je ozbiljne respiratorne poteškoće i probleme sa disanjem u isto vreme, rano ujutru 20. decembra, saopštili su danas zvaničnici.

Zahvaljujući brzoj intervenciji osoblja bolnice ne očekuje se da će deca, koja su u to vreme imala između jednog dana i mesec dana, imati trajne posledice po zdravlje.

Analize su pokazale tragove morfijuma u mokraći beba i alarmirana je policija. Istražitelji su zaključili da su bebama dati jaki lekovi protiv bolova tokom noćne smene 20. decembra, i ispitivali medicinsko osoblje koje je tada bilo na dužnosti.

U ormaru jedne od medicinskih sestara pronađen je špric sa majčinim mlekom a testovi su pokazali da tečnost sadrži i morfijum, rekao je novinarima tužilac Kristof Lehr.

Medicinska sestra je negirala da je davala bebama morfijum, izjavio je Lehr. Sudija je odlučio da je zadrži u pritvoru do eventualne optužbe za pokušaj ubistva.

(Beta)