Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i narodni poslanik Milutin Mrkonjić rekao je danas da „nema šanse da se nova vlada formira bez socijalista“.

„Iako do sada nije bilo konkretnih razgovora Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, siguran sam da nova vlada neće biti formirana bez našeg učešća. Postoji više razloga zbog kojih socijalisti moraju da budu deo vlasti“, rekao je Mrkonjić agenciji Beta.

On je naveo da izborni rezultat koji su ostvarili socijalisti na prethodnim izborima nije jedini razlog da budu pozvani u vladu.

„Vlada ne treba da se podmlađuje. Vlada nije skupština. Vladi su potrebni dokazani stručnjaci, a SPS je najjača stranka u Srbiji kada su u pitanju kadrovi i stručnjaci. U vladi nema mesta za pripravnike“, ocenio je Mrkonjić.

On je istakao da ekonomski program koji je Aleksandar Vučić prezentovao pre neki dan u potpunosti odgovara SPS-u i podudara se sa svim onim što socijalisti imaju, i kadrovski i ideološki.

Premijerka Ana Brnabić ranije danas je rekla da predsednik Aleksandar Vučić „najozbiljnije“ razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem.

Brnabić je kazala da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podneo podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz SPS-a dali protestima opozicije u Beogradu.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentara

  1. Nenad
    4. avgusta 2020. 16:29

    Ni jedan od Vucicevih ministara nema kvalifikacije da bude ni pripravnik, a SPS kadrovi za sve ove godine imaju manji doprinos razvoju Srbije od nekog osnovca, ako izostavimo rast licnih bogatstava ministara, funkcionera i povezanih lica. Moze se bez vas i bice bez vas koliko se god koprcali. Ne moze Vucic da stvori iluziju normalnog stanja u drzavi ukoliko vi niste opozicija u onakvoj smejuriji od skupstine, izbora i totalnog unistenja svih institucija.

  2. Bobby
    4. avgusta 2020. 19:54

    Сагласио бих се са мишљењем овог комунисте. За издају су потребни прекаљени борци. Не можете у издају са "Патриотским савезом", већ са комунистима и њима је у том "послу" тешко наћи замену.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.