Brazilski fudbaler Nejmar nije u problemu samo zbog toga što je optužen za silovanje, ili što gubi sponzore, već mu vrednost na tržištu dramatično pada.

Prema CIES Football Observatory, koja prezentira statističke podatke i analize o fudbalerima, Nejmarova vrednost pala je između 47 i 77 miliona evra za poslednjih šest meseci. Brazilčeva vrednost na početku ove godine iznosila je 197 miliona evra, prema tvrdnjama Marke, a sada je negde između 120 miliona i 150 miliona.

Razlog je u brojnim povredama Nejmara otkako je 2017. u najskupljem transferu u istoriji za 222 miliona evra, prešao iz Barselone u francuski PSŽ. Tada se smatralo da je to učinio da bi izašao iz Mesijeve, ali stvari u glavnom gradu Francuske nisu išle po planu. Naravno, nedavna optužba brazilske manekenke, koja tvrdi da ju je Nejmar silovao ne pomaže njegovoj tržišnoj vrednosti. Sponzori mu okreću leđa, a a istraga celog slučaja traje i dalje. Katastrofalnu godinu u svojoj karijeri, Nejmar je zaključio teškom povredom članka zbog koje ga nema na Kopa Amerika, piše Index.hr.

Komentara

  1. Fjodor
    13. juna 2019. 11:44

    Tako je to kad imaš sve u nogama,a u glavi ...

  2. M
    15. juna 2019. 10:00

    Jadan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.