“Neki će se kajati, mogu da se izvinim u ime kluba”: Stanković o događajima nakon pobede nad Partizanom…

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večitog rivala u finalu Kupa Srbije posle dramatične penal serije, a trener osvajača duple krune Dejan Stanković govorio je o velikom uspehu svog tima i incidentima koji su se dogodili tokom utakmice.

„Puno mi je srce i prezadovoljan sam zbog ovih momaka. Ovo nije samo na mišiće, da li smo sve što smo imali u sebi. Pričali smo i zajedno učestvovali u ovih 120 minuta, kako i šta da uradimo na terenu. Zaista smo dugo želeli ovo, zacrtali smo cilj još na početku prvenstva. Uvek sam govorio da onaj ko želi da se žrtvuje i da gine jedan za drugog, što su igrači radili, je onaj pravi. Nebitno ko god da je bio na terenu, trebalo je da vidite ove momke na klupi u prvom, a i u drugom poluvremenu kako su navijali i želeli da pobede”, rekao je Stanković.

Govorio je trener crveno-belih i o incidentu prilikom izvođenja penal serije.

“Sedeo sam na klupi i nisam video šta se dogodilo. Krstović je dao gol, a posle toga je usledila gužva tako da nisam ništa detaljno mogao da vidim. Treba biti veliki i ne treba pogaziti dostojanstvo i kulturu, naročito čuvati dres koji nosiš. Nikad u karijeri nisam nikoga stavio u podređenu situaciju, kada dođe do koškanja i udaranja na terenu nisam učestvovao u tome. Osećao bih se loše kao čovek”, rekao je Stanković, neposredno posle meča.

O radovanju igrača posle utakmice.

„Rekao sam da fudbaleri treba da znaju kako da se ponašaju kada vodiš i kada gubiš. Okupili smo se posle utakmice ispod severne tribine gde sam rekao igračima da treba biti veliki u pobedi i porazu. Ne mogu da utičem u svakom momentu na dešavanja na terenu, a sigurno će se kajati kada se sutra ujutru probude. Mogu da se izvinim u ime kluba, ali to su odrasli momci i sami trebaju da uzmu odgovornost za ono što su uradili. Zaista nisam video šta se desilo, jer sam krenuo da trčim prema Borjanu kada smo pobedili. Idemo dalje i vidimo se na početku priprema”, zaključio je Stanković, a prenosi N1.