Nedimović: “Zakon o eksproprijaciji politizovan, cilj nema veze sa Rio Tintom…”

1
Printscreen/YouTube/ Jutarnji Program TV Happy

(Beta) – Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je tema Zakona o eksproprijaciji previše politizovana, navodeći da već postoji a da je trenutno reč o izmenama čiji je cilj da se ubrza eksproprijacija zemljišta potrebnog za projekte ali ne i za projekte kompanije Rio Tinto.

“Zakon o eksproprijaciji odnosi se na državni posao za objekte i zemljište koji su namenjeni za javnu svojinu”, kazao je Nedimović za Radio-televiziju Srbije (RTS) i dodao da izmene tog zakona ne treba povezivati sa kompanijom Rio Tinto.

Prema njegovim rečima, svako ima pravo da iskaže svoj stav ali sve dok taj stav ne ugrožava pravo i bezbednost drugih ljudi i institucija.

Ministar je naveo da gradjani nemaju razloge za brigu i da će biti dovoljno hrane.

“Srbija je zemlja hrane”, rekao je Nedimović.

Dodao je da će Srbija ove godine da izveze hrane u vrednosti više od pet milijardi.

“Ovu godinu ćemo zaključiti sa ozbiljnim rastom i to ne samo izvozom sirovina i ratarskih proizvoda veće i organskih proizvoda, poluproizvoda i gotovih proizvoda”, naveo je Nedimović.

1 KOMENTAR

  1. Jel sns patentirao politizaciju???? Ko ste vi? Kad otvorimvrata od frizidera je politika, kad sipam gorivo je politika, kada dete odvedem kod doktora je politika…..hoces jos? E sad malo mi.

Comments are closed.