“Nećemo komentarisati propagandu i falsifikovane dokumente Ivice Dačića…”: Ministarstvo spoljnih poslova Kosova o Togu

0
Foto: Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova nije želelo da komentariše izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da je Togo povukao priznanje Kosova.

Savetnik ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj rekao je za Kohu da neće komentarisati lažnu propagandu i dokumente Ivice Dačića.

On kaže da je jedino pitanje kojim će se baviti ratni zločini koje su SPS i Milošević počinili na Kosovu, prenosi Kossev.

“Naš je stav jasan da nećemo komentarisati propagandu i falsifikovane dokumente Ivice Dačića. Jedino pitanje kojim ćemo se baviti u vezi sa Ivicom Dačićem, su ratni zločini koji je počinila stranka SPS i njegov gospodar Milošević na Kosovu, kome je revnosno služio kao portparol, sve do sahrane, noseći njegov leš beogradskim ulicama. Suočiće se sa snagom države Kosovo”, rekao je on.

Togo je 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Cilj je da broj država koje povlače priznanje padne na ispod 97, što je polovina od 193, koliko je ukupno država članica UN, kazao je Dačić.

“Nastavljamo dalje, dok Kosovo ne shvati da stvar nije gotova i da mora da ide na kompromis”, izjavio je Dačić.